Instituțiile de stat își vor consolida capacitățile în ceea ce privește combaterea dezinformării. În acest sens, Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Înțelegerii, prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind implementarea comună a proiectului de stabilizare „InfoTrustAlliance Moldova (ITA-M)”.

Documentul presupune stabilirea unui cadru de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Germaniei privind implementarea proiectului ITA-M. Obiectivul principal al proiectului este de a întări capacitățile instituțiilor statului în combaterea dezinformării, a facilita transferul de cunoștințe și tehnologii de ultimă generație și a sprijini dezvoltarea unor strategii de comunicare eficiente și coordonate la nivel național.

Activitățile din cadrul proiectului vor fi realizate prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei. Astfel, vor fi efectuate activități de formare, consultanță și suport tehnic. Acestea vor contribui la întărirea capacităților în monitorizarea dezinformării; îmbunătățirea comunicării de criză coordonate; consolidarea cunoștințelor în implementarea strategiilor de comunicare, întărirea condițiilor-cadru pentru comunicarea strategică etc.

Inițiativa de a încheia acest tratat aparține guvernelor Republicii Moldova și Republicii Federale Germania, în baza Acordului privind cooperarea pentru dezvoltare semnat în anul 2014, precum și a disponibilității celor două state de a continua cooperarea în domenii prioritare de interes comun.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE