Cancelarul german Angela Merkel devine un partener-cheie al preşedintelui rus Dmitri Medvedev, care îşi construieşte cu migală imaginea de lider cu mentalitate occidentală. Chiar dacă acesta discută importantele probleme nucleare cu Barack Obama, viitorul Rusiei depinde de investiţiile occidentale care ar putea fi asigurate de Germania, comentează vineri, 16 iulie, Sueddeutsche Zeitung, în contextul recentei întrevederi Medvedev-Merkel la Ekaterinburg.
Berlinul ar trebui să profite de preconizata apropiere între Germania şi Rusia nu doar pentru sine, ci şi pentru UE, prin asumarea calităţii de intermediar între Europa de Vest şi Europa de Est, consideră ziarul, citat de Agerpres.
În acest context, comentatorii de la Sueddeutsche Zeitung îi propun cancelarului Angela Merkel să ceară Rusiei retragerea trupelor sale din Transnistria în schimbul eliminării vizelor pentru ruşi, deşi unii observatori germani manifestă scepticism în această privinţă.
În cursul vizitei de două zile la Ekaterinburg, Angela Merkel i-a promis preşedintelui rus sprijin în ceea ce priveşte suspendarea regimului de vize pentru cetăţenii ruşi, admiţând totuşi că este nevoie încă de timp ca această problemă să fie rezolvată, conform Interfax.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE