Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană a declarat că acceptă decizia Curţii Constituţionale (CCR) şi că l-a felicitat pe Traian Băsescu, într-o convorbire telefonică.
“Îi urez succes lui Traian Băsescu în următorul mandat. Acest lucru l-am exprimat şi într-o convorbire telefonică. Sper că va fi un mandat cu mai mult echilibru şi mai puţine excese”, a declarat Geoană.
“Bătălia pentru preşedinţie se încheie aici, dar bătălia pentru aflarea adevărului continuă”, a adăugat el, afirmând că va milita pentru o anchetă parlamentară care să facă lumină asupra modului în care s-au desfăşurat alegerile.
“Am luat notă de decizia CCR. Din păcate, suspiciunea fraudării va urmări România şi democraţia în anii ce vin”, a mai spus el. “Momentul este greu pentru mine, dar şi mai greu pentru ţară. O societate dezbinată este mult mai vulnerabilă în faţa crizei, care se adânceşte pe zi ce trece. Vom milita pentru o guvernare corectă, cinstită, bazată pe o majoritate solidă în Parlament”, şi-a continuat discursul învinsul.
Mircea Geoană a mai declarat că va continua să conducă PSD şi, dacă va constata că scandalul politic continuă, regimul Băsescu va avea cel mai mare adversar în persoana sa.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE