Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat cea mai mare captură de muniţii de la începutul anului într-o localitate din raionul Ialoveni.
Potrivit locotenent-colonelului Alexandru Cuciuc, specialist principal în cadrul Serviciului Geniu al Armatei Naţionale, în satul Ţipala au fost descoperite 33 de obiecte explozive din perioada celui de-al doilea război mondial. Misiunea de neutralizare a muniţiilor a fost îndeplinită de echipa de genişti a Batalionului „Codru”. Întreaga cantitate de muniţii a fost transportată şi nimicită prin explozie la Baza militară de instruire Bulboaca. 
Totodată, a specificat sursa citată, pe parcursul lunilor martie şi aprilie, intervenţia geniştilor Armatei Naţionale a fost solicitată de autorităţile locale din raioanele Ştefan-Vodă, Căuşeni, Anenii-Noi, Ungheni şi Floreşti. În localităţile respective au fost depistate muniţii de producţie sovietică, precum: proiectile de artilerie, mine antitanc şi grenade. 
De menţionat că de la începutul anului geniştii Armatei Naţionale au neutralizat 109 obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE