Deputata comunistă, Galina Balmoș a venit cu acuzații față de președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Hotineanu, declarând că acesta și-ar fi depășit atribuțiile și a solicitat ca el să-și dea demisia din funcția de președinte al Comisiei în cauză.

„Domnul Hotineanu, printr-o scrisoare din numele comisiei, a solicitat avizarea pozitivă în cazul amplasării unei farmacii al unui agent economic. Eu vreau să vă zic că el o face din numele comisiei, și își depășește atribuțiile și cerem să-și dea demisia din funcția de președinte al comisiei”, a declarat Galina Balmoș.
 
Drept replică, liberal-democratul Vladimir Hotineanu a ținut să le certe pe cele două membre comuniste din cadrul Comisiei, Galina Balmoș și Oxana Domenti, menționând că ele s-au prezentat cu lipsă de etichetă de om inteligent.
 
„Am semnat un asemenea document în iunie 2011, în baza unei audiențe asupra cererii de a deschide o farmacie. Dna Balmoș nu a citit până la sfârșit această scrisoare, unde se menționează poziția Guvernului prind legea antreprenoriatului și scrisoarea de aviz din 2011 a ministerului Economiei. Această adresare nu are putere de decizie, Camera de Licențiere are putere de decizie. E  greșeala mea ca deputat”, a explicat Vladimir Hotineanu.
 
Colegul de fracțiune a deputatei Galina Balmoș, Sergiu Stati a sărit în apărarea colegelor sale, cerându-i lui Hotineanu să-și ceară scuzele de la comuniste, pentru faptul că și-a permis ăs vorbească în așa mod despre ele.
 
„Atunci când reciproc doamnele își vor cere scuze pentru stofa în care au discutat cu noi, atunci și eu îmi voi cere scuze de la ele”, a spus Hotineanu.
 
Deputatul fracțiunii PCRM, Anatolii Zagorodnîi l-a acuzat pe Vladimir Hotnineanu pentru lipsă de gentilețe față de doamne.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE