După cum a precizat, anterior, premierul Vlad Filat, clădirea Parlamentului şi a Preşedinţiei vor fi mai puţin luxoase.  „Sălile de protocol vor fi de lux, iar birourile deputaţilor, a şefului statului şi a preşedintelui Parlamentului – mai modeste”.
Politik vă propune mai jos fotografii privind modul în care vor arăta cele două edificii după reconstrucţie.
Amintim că potrivit Ministrului Construcţiilor si Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, volumul de lucrări pentru reconstrucţia Parlamentului sunt de circa 30 la sută, iar pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesare 150 mln de lei. Până în acest moment, au fost cheltuite 63 de mln de lei.
Cât priveşte reconstrucţia sediului Preşedinţiei, volumul de lucrări a fost realizat în măsură de 34 la sută şi va fi finalizat în a doua jumătate a lunii ianuarie, iar cea a Parlamentului – în martie 2010.
Totodată, în sediul Parlamentului va fi lărgit holul, iar proiectul de reconstrucţie a sălii de şedinţe a Legislativului va costa circa 1,6 mln de euro.
Precizăm că potrivit unor experţi, paguba materială în urma vandalizării celor două clădiri la 7-8 aprilie constituie 120 mln lei. Tenderul pentru efectuarea lucrărilor a fost cîştigat de către companiile “Consfirm Grup” şi “Acar Cantarajiu”. Iniţial, costul lucrărilor de reparaţie erau estimate la 350 mln lei, iar ulterior suma a crescut pînă la 1 mlrd lei. Cu toate acestea, cele două companii au declarat că vor repara clădirile pînă la finele anului 2009 pentru suma de 500 mln lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE