Vestitul om de afaceri Nicolae Ciornîi se lansează în politică. Acesta a anunţat miercuri, 16 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă că intenţionează să-şi creeze propriul partid de orientare centru-stânga.
Ciornîi nu a precizat cu cine din politicieni urmează să colaboreze. “Nu m-am întâlnit nici cu Stepaniuc, nici cu Ţurcan. Am avut întâlniri doar cu Dumitru Braghiş, dar nu am discutat pe marginea acestui subiect încă. Mai ales că PSD a fuzionat cu PD, iar eu acolo nu particip”, a declarat Ciornîi.
Menţionăm că Nicolae Ciornîi are 60 de ani şi este economist de specialitate. Din 1999 a deţinut funcţia de director general al companiei “Lukoil-Moldova”, apoi de preşedinte al consiliilor de directori ale subdiviziunilor “Lukoil” în România, Ucraina şi Ungaria. Din 2005 a fost numit vicepreşedinte al “Lukoil”.
Ciornîi consideră că acum a venit momentul creării unui nou partid politic după ce situaţia politică din ţară s-a schimbat spre bine şi a apărut o nouă elită politică.
El a lăsat să se înţeleagă că noua formaţiune ar putea să se numească Partidul Muncii, sau o denumire asemănătoare.
Ciornîi a precizat că deocamdată e singur, dar îl susţin anumiţi oameni de afaceri.
Partidul pe care doreşte să-l creeze, va avea o orientare socială, îndreptat spre dezvoltarea economică a Republicii Moldova, în primul rând prin atragerea investiţiilor.
Nicolae Ciornîi are o avere estimată de către unii experţi la 300-500 de milioane de dolari. Are proprietăţi în Republica Moldova, România şi Rusia. Din 2003 are şi cetăţenie română, cu domiciliul în Bucureşti.
Ciornîi consideră că acum a venit momentul creării unui nou partid politic după ce situaţia politică din ţară s-a schimbat spre bine şi a apărut o nouă elită politică.
El a lăsat să se înţeleagă că noua formaţiune ar putea să se numească Partidul Muncii, sau o denumire asemănătoare.
Ciornîi a precizat că deocamdată e singur, dar îl susţin anumiţi oameni de afaceri.
Partidul pe care doreşte să-l creeze, va avea o orientare socială, îndreptat spre dezvoltarea economică a Republicii Moldova, în primul rând prin atragerea investiţiilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE