Graeme Justice negociatorul principal în relaţia cu R. Moldova al Misiunii Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a întrerupt vizita la Chişinău cu două zile înainte de încheierea acesteia.
Vizita s-a încheiat fără ca părțile să ajungă la un acord privind semnarea unui nou program, se menționează într-un comunicat al serviciului de presă de la Preşedinţie.
În cadrul întâlnirii cu Vladimir Voronin, președintele în exercițiu, Graeme Justice a menţionat că obiectivul misiunii curente a FMI la Chişinău a constat în încheierea unui nou program de finanţare pentru R. Moldova, dar că acesta nu a fost atins în virtutea evoluţiilor politice din ţara noastră.
Graeme Justice a mai relevat că FMI este dispus şi în continuare să acorde sprijin financiar ţării noastre, în acest scop misiunea urmând să revină în Moldova, în toamna anului curent, după alegerile parlamentare anticipate şi desemnarea unui nou guvern.
Anterior, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului în exercițiu a declarat că R. Moldova nu are nevoie neapărat de banii FMI şi că acesta acceptă, în premieră, să ia credite comerciale şi nu concesionale de la parteneri bilaterali.
În acest caz noul program ar putea să fie aprobat de consiliul de directori ai FMI doar la sfârşitul anului 2009. Vechiul program a expirat la începutul lunii aprilie din acest an.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE