Liderul PLDM, Vlad Filat, a menționat astăzi, 18 ianuarie, în urma ședinței Consiliului Alianței, că va insista asupra faptului ca Procurorul General, Valeriu Zubco, să iasă din concediul plătit și să-și dea demisia, anunță Politik.md.

Potrivit lui Filat, dacă procurorul va refuza să facă acest lucru, ar putea urma 2 posibile scenarii. „Președintele Parlamentului să propună această demisie sau să modificăm legislația. Insistăm, ca în acest demers să ni se alăture și colegii de Alianță. Dar ca să nu ajungem la Curtea Constituțională în privința demiterii procurorului, este necesar ca să ne îngrijim, ca toate aceste acțiuni să fie legale și să aibă finalitate. De aceea eu insist, ca procurorul general să plece în demisie, pentru că așa trebuie să procedeze un om cu demnitate, ca să nu pună în situație pe colegii de partid, mă refer la PDM”, a declarat Vlad Filat.
Referitor la ancheta penală desfășurată pe numele ministrului Sănătății, Andrei Usatîi, premierul susține că se aștepta la asemenea acțiuni din partea unor instituții.  „Eu vă spuneam ieri, că vom asista la un șir de acțiuni, dosare penale, declarații și inițiative, care vor avea scop de a sustrage atenția de la problema care trebuie rezolvată. Or, acțiunile unei instituții, care nu este sensibilă, trebuie să aibă loc atunci când vom avea clarificare în acest sens, ca să nu aibă presiune politică asupra acestora”, a mai spus premierul.
Menționăm, că pe numele ministrului Sănătății, Andrei Usatîi, au fost deschise câteva dosare penale, pentru abuz de putere și fals de acte. De asemenea, el ar fi bănuit de implicare în gajarea parterului Spitalului Republican pentru a asigura un credit de circa 10 milioane de euro, precum și implicarea sa în eliberarea de licențe unor companii farmaceutice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE