Premierul Vlad Filat a spus că alegerile prezidenţiale din SUA sînt importante pentru întreaga lume. „Preşedintele Obama a câştigat alegerile, iar aceasta înseamnă victorie şi pentru bunul prieten al R. Moldova, Joseph Biden, vicepreşedinte al SUA. Sunt sigur că relaţiile moldo-americane se vor aprofunda şi mai mult şi vor cunoaşte o nouă ascensiune", a spus Vlad Filat astăzi dimineață în cadrul evenimentul organizat de Ambasada SUA în RM, William  H. Moser cu ocazia alegerilor prezidenţiale care au avut loc în SUA.
Evenimentul a avut loc la Reşedinţa Ambasadorului SUA în R. Moldova, William  H. Moser, la el de asemenea, participînd preşedintele ţării, Nicolae Timofti, speakerul Marian Lupu, membri ai Guvernului, deputaţi, demnitari de stat și numeroşi reprezentanţi ai societăţii civile.
La intrarea în locaţie, invitaţii au votat simbolic pentru cei doi candidaţi incluşi în cursa prezidenţială: Barack Obama şi Mitt Romney.
În luarea sa de cuvînt, William H. Moser a spus că alegerile prezidenţiale sînt extrem de importante pentru poporul american. Ambasadorul s-a referit la sistemul electoral din SUA, precizînd că acesta reprezintă un compromis al celor care au scris Constituţia SUA acum 200 de ani.
„Barack Obama a fost declarat cîştigător al alegerilor prezidenţiale din SUA şi aş vrea ca noi toţi să-l felicităm pe Preşedintele SUA cu această victorie", a spus Ambasadorul.
La finalul evenimentului, William Moser a dat citire rezultatului alegerilor simbolice. Conform acestora 118 voturi i-au revenit preşedintelui SUA, Barack Obama, iar 18 - lui Mitt Romney.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE