PublikaPremierul Vlad Filat şi liderul separatist Igor Smirnov au avut marţi seara, 24 august, o întrevedere neoficială la Tiraspol.
Filat a declarat miercuri presei că au discutat despre fotbal şi au schimbat câteva opinii vizavi de acţiunile care trebuiesc întreprinse în vederea consolidării încrederii între grupurile implicate la ora actuală.
”Este important că după atâta timp am reuşit să meg la Tiraspol. Este rezultatul acţiunilor întreprinse până în prezent pas cu pas”, a apreciat premierul.
El a spus că nu a întânit probleme la intrarea în regiunea transnistreană şi că i-au fost asigurate condiţii bune pentru a urmări meciul.
Serviciul de presă al guvernului precizează că este pentru prima dată cînd un reprezentant al conducerii de vîrf a Republicii Moldova asistă la un meci de asemenea nivel pe stadionul echipei Sheriff. Acest lucru a fost asigurat prin intermediul reprezentanţilor politici ai Chişinăului şi Tiraspolului şi convenit în cadrul unei convorbiri telefonice dintre Vlad Filat şi Igor Smirnov. Cei doi au avut şi o întrevedere, în cadrul meciului, în timpul căreia au remarcat meritul sportului de mesager al bunei voinţe, dar au discutat şi chestiuni concrete de pe agenda dialogului Chişinău-Tiraspol. În particular, s-a convenit ca reprezentanţii politici să definitiveze soluţiile noi de eficientizare a mecanismelor de export pentru agenţii economici din raioanele de est ale Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE