Judecătoarea Sofia Aramă de la Judecătoria Cimișlia susține că o avocată i-a pătat reputația profesională printr-un mesaj critic plasat pe facebook. În acest sens, magistrata a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i apere reputația profesională și să sesizeze Comisia de Etică și Disciplină din cadrul Uniunii Avocaților, comunică Politik.md.
La fel, magistrata susține că acțiuni similare a întreprins și un cetățean de rând, parte pe un dosar ce îl examinează. În rețeaua virtuală, acesta și-ar fi expus critic opinia asupra competenței magistratei. Judecătoarea Aramă consideră că prin aceasta se urmăreşte intimidarea, defăimarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale ale ei, fapt pentru care cere CSM să ia atitudine.
Pe de altă parte, avocata Violeta Gașițoi neagă acuzațiile. Aceasta califică gestul drept o tentativă de intimidare, după ce anterior ar fi cerut înscrierile audio ale ședințelor de judecată pe un dosar, pentru a demonstra faptul că magistrata Aramă refuză să examineze un litigiu într-un termen rezonabil.
”Nu a existat niciun comentariu prin care să fi atentat la reputația profesională a judecătoarei Aramă. Nu știu ce materiale a anexat la plângere, dar e clar că trebuie să probeze că am defăimat-o. Nu eu trebuie să probez contrariul, până la proba contrararie, ținând cont de prezumția nevinovăției. Nu știu cum va face asta din moment ce eu nu am făcut niciun comentariu de care sunt acuzată. (...) Mi s-a întâmplat să se plângă pe activitatea mea și polițiștii și chiar colegii din avocatură, care vor lipsirea mea de licență, iar acum și judecătorii. Cu intimidările m-am obișnuit deja”, a declarat Violeta Gașițoi, contactată de reporterul Politik.md.
Cererea magistratei a fost trimisă Inspecţiei Judiciare din subordinea Consiliului Superior al Magistraturii pentru verificarea circumstanţelor invocate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE