PSRM va iniţia o moţiune de cenzură, prin care va cere demisia ministrului Apărării, Anatol Şalaru, anunță Politik.md. Socialiștii sunt indignați de faptul că demnitarul a spus în cadrul unei vizite la București că și-ar dori o armată comună cu România.
Potrivit socialiștilor, în Moldova a fost creat un Cabinet de Miniştri de orientare extremistă de dreapta, în care posturile-cheie au revenit reprezentanţilor Partidului Liberal de extremă-dreaptă.  De asemenea, ei îi acuză pe liberali de extermism, de intenția unei lovituri de stat, dar și de războaiele din regiune.
„PSRM declară inițierea moţiunii de cenzură împotriva ministrului Apărării al Moldovei. Noi cerem demisia imediată a lui Anatol Şalaru şi urmărirea penală pentru trădare de stat. Toţi miniştrii reprezentanţi ai altor partide, inclusiv prim-ministrul, Valeriu Streleţ, care nu vor susţine condamnarea declaraţiilor lui Şalaru şi la demiterea acestuia, vor deveni complici la crima comisă. Aceasta va fi o nouă dovadă a caracterului extremist de dreapta al actualului Guvern”, se menționează într-o declarație publică a PSRM.
În acest sens, ei sunt gata să iasă la proteste la sediul Ministerului Apărării, unde vor cere demiterea imediată a ministrului Şalaru. La fel, ei cer încetarea oricărei colaborări cu statele-membre ale unor blocuri militare şi, în primul rând, cu ţările-membre ale blocului NATO.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE