Familiile cu copii, ce intenționează să treacă vama sunt îndemnate să respecte măsurile de protecție pe timp de caniculă. Avertismentul vine din parte Poliţiei de Frontieră.

Instituția a raportat un caz care a avut loc ieri la punctul de trecere a frontierei Palanca. Astfel a fost nevoie de intervenția medicală pentru un copil minor, care a acuzat probleme cu sistemul respirator. La scurt timp o ambulanță din Ștefan-Vodă a fost prezentă în punctul de trecere și a acordat primul ajutor medical, astfel părinții cu minorul și-au putut continua călătoria.

Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi extreme, Poliția de Frontieră reamintește unele recomandări, date de colegii de la IGSU, în special pentru copii:
  • evitarea, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 – 18:00;
  • realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldura, umiditate excesivă şi curenţi de aer;
  • hidratarea corespunzătoare a copiilor;
  • purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
  • nu lăsați copiii singuri în autoturisme;

În cazul în care la copil sau un alt membru al familiei apare respirația dificilă, tahicardia, voma, convulsii sau chiar pierderea cunoștinței, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență la numărul unic 112  pentru ajutor medical.

Meteorologii au emis pentru perioada 28 – 30 iunie Cod Galben de caniculă, valabil pe întreg teritoriul țării. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE