Exporturile de mărfuri din Moldova spre Africa de Sud au constituit 1,5 milioane dolari SUA, o reducere de 91,1 ori în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultatul cel mai bun în materie de export în Africa de Sud a fost obținut în anul 2006, circa 304 mii dolari SUA, însă de atunci a fost în continuă scădere. În perioada anilor 1998-2005 în aceasta țară practic nu s-a exportat nimic.

Pe parcursul anului 2008, Moldova a exportat în Africa de Sud mașini și echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul și imaginile în valoare totală de 15. 400 dolari, arată datele serviciului de statistică a Națiunilor Unite. De asemenea au fost exportate instrumente și aparate optice, fotografice, cinematografice, medico-chirurgicale în valoare de 1.500 dolari precum și preparate din cereale, făină și produse de panificație.

O reducere semnificativă a exporturilor a fost înregistrat și în relațiile cu Elveția în scădere cu 550%, Ungaria minus 250% și Irak minus 240%.

În materie de export pe țări în relațiile comerciale de la începutul anului 2009 s-au înregistrat scăderi de zeci de ori.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE