PolitikUn card cu circa 30 de mii de lei în cont a primit o familie din s. Rădăuţi, Sângerei, din partea premierului Vlad Filat. Acesta constituie salariul prim-ministrului acumulat de la începutul anului. Evenimentul a avut loc vineri, 4 iunie.
Vlad Filat a precizat că în fiecare lună salariul său, care constituie 8 500 de lei, va fi redirecţionat pe contul acestei familii.
„Vreau ca acest gest să constiuie un exemplu pentru cei care au posibilitate să ajute familiile care au nevoie, şi este foarte important să fim mai atenţi la ceea se întâmplă în jurul nostru”, a menţionat premierul.
Cei 6 copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani se află în grija bunicii, care este în vârstă. Copiii cresc fără mamă, deoarece ea este plecată peste hotare, dar nu reuşeşte să-i ajute cu bani, având probleme de sănătate, iar tatăl i-a părăsit cu mult timp în urmă.
Bunica Fiva Rudeanu a menţionat că „nu există cuvinte potrivite cu care ar putea să mulţumească premierului pentru acest gest. În primul rând vom cumpăra o văcuţă şi lemne, şi pe urmă ne vom pregăti pentru toamnă”.
Bătrâna are o pensie de 800 de lei şi un mic ajutor social, care nu-i ajunge pentru cei trei copii de şcoală şi pentru tratamentele băiatului cel mare care are mari probleme de sănătate.
Filat a menţionat că va face tot posibilul ca aceşti copii să poată avea o vacanţă frumoasă, menţionând şi despre posibilitatea copiilor de a merge la o tabără de vară.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE