Eugen Sclearov, tânărul care a fost desfigurat în urma unui accident rutier, începe să își revină după ce a suportat și cea de-a doua intervenție chirurgicală la clinica privată din or. Wuerzburg, Germania. 
”Eugen a suportat a doua operație de corectare a complexului zigomatic și a orbitei stângi”, a declarat Ina Sclearov, sora lui Eugen pentru Politik.
După operație, Eugen, a avut o complicație numită pneumotorax. Adică s-a strâns aer în cavitatea pleurală a plămânului. ”Medicii au pus drenaje din două părți prin care trebuie sa iasă aerul. După îmbunătăţirea stării, scopul principal este să-l scoată pe Eugen de pe respiraţia artificială. La momentul dat Eugen respiră mai multe ore la rând de sine stătător cu aer îmbogăţit cu oxigen. Eugen îşi revine, dar încă nu este în stare să se scoale, deoarece este prea slăbit după medicamentele de sedare”, explică sora lui Eugen.
Pentru următoarele trei luni, mai spune Ina Sclearov, nu se mai prevăd operaţii. Asta din cauză că pentru operaţiile de reconstrucţie a maxilarului, Eugen trebuie să fie într-o stare stabilă a sănătăţii, cu un plămân mai puternic, deoarece operaţiile durează mai mult de şapte ore.
Deocamdată, nu se cunoaşte cât timp va mai fi internat Eugen în spitalul din Germania. Medicii nu pot să facă prognoze certe. Viza lui Eugen este valabilă până la 11 iulie. Dacă starea sa nu se va restabili până atunci, viza îi va fi prelungită după achitarea unei plăţi suplimentare, a mai spus sora lui Eugen.
Amintim că Eugen Sclearov este un tânăr de 18 ani care a suferit un grav accident rutier din cauza șoferului unui taxi care a adormit la volan în dimineața zilei de duminică, 26 aprilie. În urma accidentului tânărul a rămas fără partea inferioară a feței și a pierdut câteva funcții vitale, precum și multiple desfigurări faciale care prezintă un pericol de viață atât pentru situația actuală cât și pentru viitorul lui cum este vorbirea, înghițirea și alte funcții vitale.
Orice donație poate fi depusă în următorul cont bancar:
MDL 22 33 10 33 0 99
După ultimele informaţii, pe contul deschis, s-au acumulat circa 30.000 Euro.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE