Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Oleg Reidman este menționat deseori în analizele consiliilor anticorupție, fiindu-i atribuite unele tangențe cu frauda bancară. Întrebat de jurnaliștii POLITIK.MD dacă actualmente sunt instrumentate anumite dosare pe numele domnului Oleg Reidman și dacă are tangență cu frauda bancară, procurorul general interimar, Dumitru Robu a răspuns: ”Din câte cunosc, la moment domnul Reidman nu are careva statut pe cauza penală numită generic ”frauda bancară”. La timpul potrivit vom comunica”, 

Oleg Reidman (este un membru fruntaș al PCRM, venit în politică în 2003, din lumea business-ului. A fost consilierul președintelui Vladimir Voronin, iar din 2009 a fost deputat în patru legislaturi consecutive, timp în care a fost subiect al mai multor investigații jurnalistice, el fiind acuzat că a tăinuit în safeul personal toate documentele, inclusiv raportul Comisiei de anchetă privind situația de la Banca de Economii, comisie pe care Reidman a condus-o în 2013.

În 2009, Vasile Tarlev, fost premier, l-a acuzat pe Reidman că împreună cu Marc Tkaciuk ar fi monopolizat aproape toate importurile şi exporturile din ţară, inclusiv importurile de carne şi peşte. Ambii au respins acuzaţiile. În 2014, deputata Ana Guţu l-a acuzat că se îmbogăţeşte pe seama sănătăţii cetăţenilor R. Moldova, punând în vânzare medicamente necalitative. Reidman s-a apărat, menţionând că medicamentele pe care le vinde sunt de calitate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE