Energocom a cumpărat 30 milioane de metri cubi cu un preț de sub 300 de dolari, anunță membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari.

„Astăzi, compania Energocom a organizat o licitație privind achiziționarea gazelor naturale, care urmează să fie furnizate către Moldovagaz în luna aprilie. Achiziția a fost monitorizată de mai mulți experți din domeniul energetic, precum și de reprezentanții serviciilor speciale”, susține Slusari.

Ministrul Energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, a declarat că începând cu data de 1 mai țara noastră va cumpăra gaz acolo unde vor fi propuse condiții mai avantajoase.

„La sfârşitul lunii aprilie expiră contractul dintre Moldovagaz şi Energocom. Contractul a fost semnat la ordinul Comisiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile stării de urgenţă. După expirarea contractului, vom trece la condiţiile de piaţă în livrările de gaz – vom cumpăra gaz la cele mai avantajoase preţuri”, a declarat ministrul.

În ceea ce privește prețul metanului livrat de Gazprom, începând cu luna martie 2024, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de către concernul rus a înregistrat o reducere atingând valoarea de 327 de dolari per mia de metri cubi

Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE