Elena Rybakina s-a impus în această dimineață, în două seturi, în fața Arynei Sabalenka, în finala turneului de la Brisbane, cedând doar 3 game-uri. Kazaha de pe locul 4 mondial s-a impus în două seturi, scor 0-6, 3-6, după o oră și 10 minute de joc, adjudecându-și cel de-al șaselea titlu WTA.

Rybakina a avut o prestație extrem de solidă, reușind să închidă primul set după doar 25 de minute, fără să cedeze vreun game. În partea secundă a meciului, kazaha a continuat seria bună cu încă două game-uri câștigate și a preluat astfel conducerea, lucru pe care Sabalenka, favorita nr. 1 de la Brisbane, nu a putut să-l schimbe.

Aceasta a fost a patra victorie a Elenei Rybakina în fața belarusei, a treia în două seturi și prima în care a avut un set câștigat la 0.

Kazaha și-a luat, astfel, revanșa în fața Arynei Sabalenka, cea care o învinsese anul trecut în Australia, în finala primului turneu de Grand Slam al anului, scor 6-4, 3-6, 4-6.

Este, de asemenea, al doilea titlu în Australia, după ce a câștigat primul titlu WTA la Hobart în 2020.

Victoria Elenei Rybakina a pus capăt seriei de 15 victorii consecutive a lui Sabalenka pe pământul australian, o serie care a început anul trecut cu victoriile ei la Adelaide și la Australian Open.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE