Rafa Nadal nu va juca la Australian Open 2024 în urma unor probleme musculare pe care le-a acuzat după partidele de la Brisbane. Ibericul ratează astfel șansa să revină la turneul unde s-a accidentat anul trecut și unde a triumfat în urmă cu doi ani.

"Matadorul" a anunțat că are o micro-ruptură la un mușchi în urma turneului de la Antipozi la care a participat, însă zona afectată nu este aceeași de anul trecut. Astfel, accidentarea sa inițială nu a recidivat, iar fanii săi pot răsufla ușurați pentru moment.

"Bună tuturor, în timpul ultimului meci al meu de la Brisbane am avut o mică problemă la un mușchi care m-a înrgijorat, după cum știți. Odată ce am ajuns la Melborune am avut ocazia de a face un RMN și am o micro-ruptură la un mușchi, nu în același loc în care am avut și accidentarea, deci asta e o veste bună. Acum nu sunt pregătit să joc la nivelul maxim de exigență în meciuri de 5 seturi. Astfel, voi zbura înapoi în Spania ca să mă văd cu doctorul meu, pentru tratament și odihnă.

Am muncit din greu de-a lungul anului pentru această revenire și după cum am menționat mereu, obiectivul meu este să fiu la nivelul meu maxim în 3 luni. În ciuda veștilor triste pentru mine legate de neputința de a juca în fața mulțimii fantastice de la Melbourne, asta nu e o veste foarte proastă, iar noi rămânem pozitivi în privința evoluției pentru restul sezonului. Chiar voiam să joc în Australia și am avut șansa să joc câteva meciuri care m-au făcut foarte fericit și pozitiv. Mulțumesc pentru toată susținerea și ne vedem curând! Rafa", a scris "Matadorul" pe rețelele sociale.

În 2023, Rafael Nadal a fost forțat să stea departe de circuit din cauza accidentărilor, fiind de asemenea nevoit să rateze turneul la care a scris istorie cu fiecare ocazie pe care a avut-o.

Nadal a fost prezent la Australian Open între 2004 și 2023, cu două absențe, în 2006 și 2013. Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE