Membrii Comitetul pentru Apărarea Democraţiei şi a Constituţiei, printre care: Iurie Roşca, Anatol Plugaru și Pavel Midrigan, dar şi alţii au decis să pună capăt "uzurpării puterii de stat de către regimul Filat-Ghimpu-Lupu".
În acest sens, ei au lansat un apel, prin care să fie demis actualul Președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase și demisia actualei componențe a CEC, care după opinia lor, sunt procese fundamentale în uzurparea puterii de stat.
”Vă amintesc că la 22 iulie 2005, Parlamentul a votat o reformă privind caracterul inamovibil al membrilor CEC. Cei 9 membri s-au bucurat de stabilitate în funcție și nu erau dați afară din motive politice. Odată cu venirea AIE la guvernare, membrii CEC și-au pierdut caracterul inamovibil, drept urmare oricare dintre ei pot fi dați afară de 27 mandate din 101 de deputați. Iată de ce consider că acești oameni trebuie să-și dea demisia și să restabilească norma legală de activitate. Nu vreau să dau prea multe detalii referitor la falsificările care se așteaptă. Veți avea ocazia să vă convigeți cum se pregătesc falsificările în perspectiva alegerilor parlamentare care se așteaptă”, a declarat Roșca.
Referitor la Curtea Constituțională, politicianul mai susține că imaginea Curții a fost denigrată în urma demiterii lui Dumitru Pulbere
”Să ne amintim de ce a fost demis Dumitru Pulbere, pentru că ar fi făcut o declarație de ordin politic. Succesorul lui, Alexandru Tănase iese la talk-show-uri și face declarații comentând activitatea Guvernului și Parlamentului. De ce acum Guvernul și Parlamentul nu ia măsurile de rigoare asupra acestui fapt? Dacă citim doar punctul 3 din declaraţia Alianţei cu privire la iniţierea referendumului: După validarea rezultatelor Referendumului, în cel mult o lună, va fi ales preşedintele Republicii Moldova. Această afirmaţie reprezintă o confirmare a faptului că se uzurpează puterea. Din start ni se spune că Referendumul va fi unul favorabil pentru cei care-l iniţiază", a mai menţionat Roşca.