După presupusele deversări ale sistemului de canalizare a orașului Bender ministerul Mediului spune că apa din râul Nistru „se încadrează în limitele claselor de poluare”

Calitatea apei din râul Nistru „se încadrează în limitele claselor de poluare”, iar „concentrația pentru unii indicatori rezultă din deversarea apelor reziduale”. Despre aceasta a anunțat astăzi Ministerul Mediului după ce Agenția de Mediu a prelevat și examinat probe din mai multe locații ale râului.

Responsabilii au dat asigurări că în prezent „situația nu prezintă pericol pentru populație și biodiversitate, iar calitatea apei urmează să se îmbunătățească”.

Ministerul Mediului a anunțat că urmare a analizelor prelevate „calitatea apei din râul Nistru se încadrează în limitele claselor de poluare”. Totodată, potrivit sursei citate „concentrația pentru unii indicatori rezultă din deversarea apelor reziduale”. „Având în vedere că râul Nistru are un debit mare de apă, concentrațiile sunt dispersate, iar indicatorii revin la normalitate”, se spune într-un comunicat al ministerului.

Acum o săptămână, în spațiul public au apărut informații privind presupuse deversări ale sistemului de canalizare a orașului Bender în râul Nistru. În aceste condiții, Ministerul Mediului a solicitat de urgență laboratorului Agenției de Mediu să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale râului Nistru, inclusiv în regiunea municipiului Tighina (Bender).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE