Premierul Dorin Recean a anunțat că vineri se va desfășura o ședință cu instituțiile statului  după ce autoritățile au prezentat un raport ca urmare a atacului armat de la Aeroportul Chișinău din 30 iunie, soldat cu doi morți. Potrivit lui Recean, în cadrul ședinței urmează a fi luate „decizii necesare”, chiar dacă „dificile”.

Ședința urmează să aibă loc vineri, la ora 15:00. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de miercuri, 12 iulie, a Guvernului.

„Am analizat atent rapoartele cu privire la acest incident. O să apreciez încă o dată faptul că sistemul de gestionare a riscurilor, de identificare a funcționat cum trebuie. Înseamnă că sistemul este dezvoltat. Aceste riscuri, în raport cu acest criminal, au fost identificate, chiar dacă în aeroporturi cu provocări de securitate mai înalte nu a fost identificat. Noi am făcut-o. (…) Totuși, avem două persoane decedate și acest lucru trebuie să ne îngrijoreze, pentru că este o pierdere mare, tragică atât pentru familii, cât și pentru colegi, dar și noi toți ca și țară. Evident, acțiunile care s-au întreprins imediat după incident au consolidat securitatea în Aeroport, dar vineri, la 3, vom avea o ședință cu toate instituțiile și acolo va trebui să luam niște decizii, chiar dacă dificile, absolut necesare”, a declarat premierul Dorin Recean.

Familiile victimelor incidentului care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie vor primi câte 1 milion de lei din partea Guvernului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către cabinetul de miniștri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE