Ex-speakerul comunist, Marian Lupu a devenit de, duminică, 19 iulie noul președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Noul președinte a fost ales la cel de-al VI-lea Congres al PDM, după ce luna trecută Lupu a părăsit Partidul Comuniștilor.
Fostul lider democrat, Dumitru Diacov a rămas preşedinte de onoare, iar la plecare i-a înmânat simbolic, lui Marian Lupu, trei trandafiri.
”Are idei extraordinar de bune pentru R. Moldova. Ne dorim să creem o atmosferă sănătoasă, să consolidăm țara, să avem unde munci. Noi venim să ne asumăm responsabilitatea pentru țara asta și eu cred că vârsta, acest entuziasm pe care îl are M. Lupu, dar eu că asigur că are multă energie pe care nu a reușit să o realizeze în cadrul Partidului Comuniștilor ne va permite acest lucru. De aceea ne asumăm responsabilitatea pentru soarta R. Moldova și să realizăm foarte multe lucruri noi”, a spus Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.
Marian Lupu nu a spus multe lucruri noi faţă de mesajele din spoturile electorale sau de cele transmise la întâlnirile cu alegătorii. Teza lui principală este euromodernizarea şi o guvernare durabilă.
Marian Lupu a spus "Optăm pentru consolidarea statalității R. Moldova și rezolvarea problemelor sociale, economice și politice existente în țara noastră. Avem o responsabilitate enormă față de populația Republicii Moldova”, adăugând că ”participăm la condolidarea celui mai puternic partid politic din țară."

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE