Doi tineri dintre care un minor au pătruns în casa unui consătean şi l-au omorât pentru bani şi bunuri în sumă de 260 lei, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.
Potrivit sursei, în iunie curent, tinerii fiind în stare de ebrietate au pătruns în casa unui bătrân din com. Bubuieci cu scopul de a sustrage obiecte din metal. Inculpaţii au fost observaţi de stăpânul casei, pe care au decis să-l asasineze pentru a putea să-şi continue acţiunile infracţionale.
După ce au înjunghiat victima, infractorii au incediat casa pentru a ascunde urmele infracţiunilor.
Inculpatul de 19 ani mai este condamnat şi pentru faptul că, în luna mai curent, aflându-se în gospodăria sa acesta s-a luat la ceartă cu rudele sale pe care le-a ameninţat cu moartea, ultimii l-au denunţat la poliţie.
Unul dintre inculpaţi a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru: omor intenţionat; tâlhărie; distrugerea intenţionată a bunurilor; atragerea minorilor la activitate criminală; ameninţarea cu omor;
Minorul de 15 ani a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru comiterea omorului intenţionat şi tâlhăriei.
Instanţa de judecată a obligat inculpaţii să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material în sumă de 131400 lei.
Sentinţa poate fi atacată conform prevederilor legale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE