Un permis de conducere și o carte de identitate cu semne de falsificare, au fost ridicate ieri, 6 iulie a.c., de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costeşti. Ambele cazuri au fost consemnate pe direcţia de ieşire din țară și sunt vizați doi cetățeni ai Republicii Moldova. 

În primul caz, un locuitor al orașului Dubăsari în vârstă de 21 ani, fiind în calitate de pasager al rutei Moldova – Franţa, a prezentat toate actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Ca rezultat al controlului, a fost depistată o carte de identitate, care ar fi  eliberată de autorităţile competente din România, cu semne rezonabile de falsificare. 
Audiat, pasagerul a declarat poliţiştilor de frontieră că, prin intermediari, achiziționase documentul la  piața centrală din Chișinău, contra sumei de 250 de euro.

În cel de-al doilea caz, la un bărbat de 24 de ani, cu domiciliul în Soroca, care se deplasa spre Germania cu un microbuz de ocazie, a fost descoperit un permis de conducere moldovenesc contrafăcut. Tânărul a recunoscut că şi-a perfectat ilegal actul, oferind pentru acesta suma de 100 de euro.

Documentele au fost ridicate și urmează a fi transmise către laboratorul de experiză din cadrul IGPF, iar polițiștii de frontieră cercetează faptele sub aspectul de comitere a infracțiunii, prevăzută de art.361/al.1 Cod Penal al RM.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE