Gheorghe Agheorghiesei (PAS) și Adrian Lebedinschi (PSRM) și-au dat demisia din funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Proiectele de hotărâre prin care se ia act de cererile lor au fost examinate la ședința de astăzi a Comisiei juridice, numiri și imunități și vor fi propuse spre adoptare în plenul legislativului.

Gheorghe Agheorghiesei din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și-a depus mandatul după ce a fost ales primar al comunei Vărzărești din raionul Nisporeni. Agheorghiesei a fost ales în calitate de primar al comunei Vărzărești, raionul Nisporeni. El a câștigat scrutinul local cu 52,8% din sufragii

Adrian Lebedinschi din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor renunță la mandatul de deputat în favoarea celui de consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Lebedinschi a activat în Comisia Juridică, Numiri și Imunități.

După aceste demisii, două mandate de parlamentar care aparțin Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor fi declarate vacante. În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatele vacante vor fi atribuite supleanților imediat următori de pe listele concurenților electorali.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE