Doi minori cu vârstele de 15 ani au fost reţinuţi de către poliția din capitală pentru că ar fi săvârşit un şir de furturi de biciclete și cărucioare pentru copii. Potrivit polițiștilor, există probe concludente ce demonstrează complicitatea acestora în cel puţin şase furturi pe teritoriul sectorului Botanica din capitală, comunică Politik.md.
Adolescenții au fost reţinuţi în momentul când se deplasau spre o piaţă cu câteva cărucioare şi biciclete pentru copii furate.În cadrul acţiunilor procesual-penale, s-a fost relatat cu lux de amănunte despre cum au avut loc furturile comise. Potrivit lor, cărucioarele şi bicicletele erau sustrase din scările blocurilor de locuit doar pe timp de noapte.
Ulterior, bunurile furate le vindeau la o piaţă improvizată de lângă Gara Feroviară. E de menţionat că aceştia anterior au mai fost reţinuţi de poliţie pentru răpiri de automobile şi alte furturi.
Astfel, ofiţerii de investigaţii întreprind acţiuni de localizare şi identificare a clienţilor care au procurat bunurile furate de la bănuiţi.În context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt. Minorii riscă amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE