Un bătrân în vârstă de 76 de ani şi o femeie de 80 de ani, şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor care au izbucnit în locuinţele proprii. Unul dintre incendii, a fost înregistrat în localitatea Sevirova, raionul Floreşti, unde focul a mistuit şi lucrurile din odaia în care stătea stăpînul. Pompierii urmează să stabilească circumstanţele şi cauza producerii incendiului, una prealabilă fiind nerespectarea regulilor antiincendiare în folosirea aparatelor electrice de uz casnic.

Cel de-al doilea incendiu s-a întîmplat în satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti. Şi aici flăcările au distrus acoperişul şi bunurile materiale din odaie, luând şi viaţa femeii de 80 de ani.
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale aminteşte despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare. Atenţie maximă la utilizarea sobelor şi aparatelor electrice de încălzit. Temperaturile scăzute de afară favorizează utilizarea permanentă a acestora, ceea ce le poate scoate din funcţiune, mai ales dacă reţeaua electrică este supraîncărcată. Şi focul în sobă, menţinut în exces, poate provoca cu uşurinţă incendii. Cetăţenii sînt rugaţi să respecte aceste reguli, pentru a evita izbucnirea incendiilor cu urmări fatale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE