Președintele comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a descris situația din interiorul CNA după plecarea șefului acestei instituții Iulian Rusu. Deputatul spune că în interiorul instituției mai sunt angajați corupți și că Centrul Național Anticorupție ar trebui curățat de factorii „toxici și corupți”. Stamate afirmă că circa 40 de angajați au fost „rugați” să plece sau au plecat deja din structură.

„Admit că instituția, încă, mai trebuie curățată. Circa 40 de angajați au fost rugați să plece, sau au plecat deja, dar mai sunt persoane care ar trebui să plece. CNA trebuie curățată de factorii toxici”, a declarat Olesea Stamate la postul JurnalTV.

Referindu-se la situația actuală a Centrului Național Anticorupție, șefa Comisiei juridice spune că după ce va fi aprobată cererea de demisie a lui Iulian Rusu, cel mai puțin și-ar dori ca la CNA să fie instituit un interimat. De asemenea, ea a punctat că legea cu privire la CNA spune că odată cu plecarea șefului, încetează și mandatele adjuncților săi, notează deschide.md

Amintim, că Iulian Rusu și-a anunțat demisia de la șefia Centrului Național Anticorupție, iar cererea sa urmează să fie aprobată de Parlament.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE