Parlamentul se convoacă în sesiunea ordinară de toamnă începând din data de 16 septembrie. De săptămâna viitoare, își vor relua activitatea comisiile permanente, grupurile de lucru, alte organe de lucru ale Legislativului. Programul legislativ pentru sesiunea de toamnă-iarnă a fost discutat de speakerul Andrian Candu cu președinții comisiilor parlamentare în cadrul unei ședințe de lucru. La discuții a participat și Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici.
Programul însumează circa 80 de acte normative. Documentul conține un șir de proiecte  menite să armonizeze legislația națională la acquis-ul comunitar, precum și acte legislative pentru reforma justiției, a domeniilor sănătate și asigurări sociale, energetică și dezvoltarea afacerilor. De asemenea, în Parlament sunt înregistrate pentru examinare 28 de acte legislative, venite de la Guvern și Președinție.
Președintele Parlamentului a declarat că, în sesiunea de toamnă, se va reveni la pachetul legislativ agricol, pentru a fi votat în lectura a doua. Potrivit speakerului, în perioada următoare Curtea Supremă de Justiție va propune Parlamentului un șir de acte normative în contextul reformei în justiție.
„În sesiunea de toamnă vom avea o agendă încărcată. În baza planului legislativ propus deputații vor începe a lucra intens de săptămâna viitoare. Biroul permanent urmează să decidă când va avea loc prima ședință plenară din sesiunea de toamnă”, a menționat Andrian Candu. 
Potrivit speakerului, activitatea Parlamentului urmează a fi eficientizată în următoarea perioadă prin aplicarea conceptului de e-parlament. Andrian Candu a mai anunțat că, până la sfârșitul anului curent, acest proiect urmează a fi definitivat, iar, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, vor identificate surse de finanțare din exterior.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE