În lipsa presei, premierul Recean a avut astăzi o întâlnire cu șefii unor instituții responsabile de combaterea corupției, ministerul Justiției, Procuratura Generală, PA, CNA, ANI, ARBI, pe Platforma Anticorupție. Prim-ministrul a accentuat că instituțiile responsabile de combaterea corupției trebuie să-și coordoneze acșiunile pentru a coopera și să acționeze cât mai eficient, în beneficiul cetățenilor.

Premierul a acentuat că în parcursul european al RM, combaterea corupției și asigurarea independenței și integrității sectorului justiției este o prioritate de bază.

„Corupția este o amenințare directă la adresa democrației și securității noastre naționale. Vedem asta și prin activitatea grupărilor corupte, care încearcă să oprească eforturile noastre de a reforma justiția și de a-i trage la răspundere pe cei care au furat țara. Sarcina noastră este să ne consolidăm eforturile, pentru ca legea să se aplice egal pentru toți”, a punctat premierul Dorin Recean.

Platforma Anticorupție este un organ consultativ în domeniul anticorupție și al celor conexe corupției, creat pe lângă Ministerul Justiției. Aceasta a fost constituită pentru eficientizarea procesului de coordonare a politicilor în domeniu, implicarea activă a autorităților și instituțiilor în soluționarea problemelor, dar și pentru a facilita comunicarea și cooperarea interinstituțională.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE