Conform sursei citate, funcționarii de stat îndeamnă autoritățile de la Chișinău să acționeze în concordanță cu legea moldovenească și cu obligațiile internaționale asumate în relația cu opoziția, protestatarii și media.

"Îndemnăm guvernul să acționeze în concordanță cu legea moldoveană și cu obligațiile sale internaționale în relația cu opoziția, protestatarii și media. Toate părțile trebuie să se comporte responsabil. Este de asemenea important ca guvernul să ia legătură cu opoziția și să ia în considerare îngrijorările sale privind alegerile din 5 aprilie, într-un mod transparent și deschis colaborării. Subliniem că nu există nicio scuză pentru violența, așa cum a avut loc în 7 aprilie", se spune în comunicatul Departamentului de Stat.

"Chiar dacă ordinea a fost restabilită și demonstrațiile ulterioare au fost non-violente, am primit rapoarte ale societății civile și ale observatorilor internaționali referitor la tratamentul abuziv aplicat celor reținuți de autoritățile moldovene. Suntem, de asemenea, neliniștiți de informațiile privind studenții și jurnaliștii care au fost intimidați de oficiali guvernamentali", se arată în documentul citat.

În final, SUA arată că este dispusă în continuare să lucreze îndeaproape cu Republica Moldova, pe măsură ce țara continuă pe calea integrării europene. Însă "statul de drept și respectarea drepturilor omului sunt elemente-cheie" în relația dintre cele două state.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE