Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a convocat Consiliul Republican. În cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM a adoptat și o declarație pe care au făcut-o publică pe site-ul partidului.

Potrivit declarației PSRM, ”nu există niciun domeniu de activitate în care guvernanții temporari ai PAS să fi demonstrat vreun rezultat semnificativ. Cetățenii Moldovei plătesc un preț greu pentru lipsa totală a acțiunilor din partea partidului de la guvernare, pentru incompetența și iresponsabilitatea funcționarilor PAS. Oamenii din cea mai săracă țară din Europa au fost condamnați la cele mai mari prețuri și tarife, la o inflație record și disperare.”

Totodată, Partidul Socialiștilor acuză Guvernarea PAS că s-a transformat într-un ”regim care se răzbună cu cei neloiali”, mai mult decât atât, aceștia vin cu acuzații în adresa președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

”Consiliul Republican al PSRM este sigur de faptul că actualul președinte Maia Sandu se află în spatele acțiunilor ilegale împotriva lui Igor Dodon. Dodon trebuie să fie eliberat și reabilitat. Iar cei vinovați de dosarele la comandă trebuie să fie trași la răspundere.”, mai scrie în textul declarației.

Consiliul Republican al PSRM anunță că împuternicește fracțiunea parlamentară să inițieze demiterea Guvernului Gavriliță și ”cheamă cetățenii țării, partidele politice, organizațiile obștești și sindicatele să-și unească eforturile în lupta împotriva regimului.”

Menționăm că, moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși. Moțiunea simplă și de cenzură se adoptă cu votul majorității deputaților aleși (fracțiunea parlamentară a Comuniștilor și Socialiștilor deține 32 de mandate, iar cea a Partidului „ȘOR” – 6).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE