Decretul privind includerea în componenţa guvernului a bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, nu va fi semnat până la finalizarea de către procuratură a anchetei privind încălcările din campania electorală din Găgăuzia. Declarația a fost făcută de Președintele Maia Sandu la TV8

Șeful Statului a dat de înțeles că nu se va grăbi cu semnarea decretului în situația în care împotriva noului başcan a fost deschis un dosar penal pentru mituirea alegătorilor și finanțarea ilegală a campaniei electorale.

„Respectăm alegerea oamenilor. Dar știm cu toții ce s-a întâmplat la alegerile din Găgăuzia, toată lumea știe că au fost fapte de corupție și mituire. Toți aleșii trebuie să respecte și să lucreze pentru interesele Republicii Moldova, și nu pentru interesele altui stat sau ale unor grupuri corupte. Împotriva noului başcan a fost deschis un dosar penal pentru mituirea alegătorilor și finanțarea ilegală a campaniei electorale. Nu văd niciun motiv să mă grăbesc să semnez decretul în situaţia în care mai sunt atâtea întrebări. Vom aștepta un răspuns”, a spus Sandu. Ea a mai precizat că va aștepta finalizarea anchetei pe care o efectuează procuratura. În opinia ei, şi partenerii de dezvoltare care monitorizează situația așteaptă acest lucru.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE