LIVE TEXT 11:00 Unul dintre cei doi frați reținuți după omorul fetei de 7 ani de la Recea, raionul Râșcani, a fost eliberat, anunță șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu. Este vorba despre fratele mai mare. După unele cercetări, audieri, dar și examinarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere s-a stabilit că fratele mai mare se afla în alt loc în momentul comiterii omorului. Preliminar s-a stabilit că nici nu a cunoscut despre cele întâmplate. Șeful IGP a precizat că urmează să fie efectuate mai multe expertize, inclusiv cea psihiatrică în privința fratelui mai mic. Acesta rămâne în detenție, procurorii urmând să ceară mandat de arest pe numele lui.

Absența rațiunii din toți acești ani au astăzi rezultate nefaste pe care le vedem inclusiv în cazul acestui omor terifiant. Care este cauza, de ce am degradat atât de mult. O cauză care a conturat acest tablou sinistru, probabil,  ar f educația sau mai exact non-educația, am degenarat.

Societatea moldovenească este într-un declin apocaliptic, sub toate aspectele. Regresul este unul general, moral, iar instituțiile statului sunt atrofiate.

Durere fără margini în localitatea Recea, raionul Râșcani. Polițiștii de investigație au stabilit că Iasmina, copila de 7 ani, din satul Recea, raionul Șoldănești, care a dispărut ar fi fost omorâtă de doi frați de 40 și 32 de ani din aceeași localitate. Aceștia au fost reținuți de polițiști, iar în continuare urmând a fi efectuată expertiza medico-legală pentru a stabili cauza exactă a decesului copilei.

Tragedia a îndoliat comunitatea din Recea. Poliția suspectează că fetița a fost strangulată. Mama micuței, Tamara Musteață, a relatat, pentru TV8, că și-a văzut fiica ultima dată ieri dimineață, înainte să plece la grădiniță. În cursul zilei, Tamara a mai vorbit cu fetița prin telefon.

„Ultima dată am văzut-o când s-a dus la grădiniță la ora 9, atunci am văzut-o, pe urmă eu la amiază am plecat la Bălți și am vorbit ultima dată pe viber, undeva la ora 17 și 18 minute, fetița mai mare a sunat, eu am vorbit și am văzut-o chiar pe viber, mi-a spus să-i cumpăr ceva, mi-a spus că se duce să se joace. De aseară, nu a văzut-o nimeni pe dânsa”, a spus mama îndurerată.

Imediat după dispariția fetiței, comunitatea s-a mobilizat pentru căutări intense. Oamenii legii, sprijiniți de localnici, au căutat-o pe micuță pe câmpuri, în fântâni și chiar în iazurile din zonă. Dronele și câini dresați au fost, de asemenea, implicați în căutări.

Vecinii și locuitorii din Recea sunt șocați și tulburați de această veste terifiantă. Preliminar, polițiștii de investigație au stabilit că fetița a mers la casa suspecților care nu se află departe de propria locuință, însă unul dintre ei, din motive necunoscute deocamdată, a luat-o și ar fi strangulat-o de o bară metalică, iar ulterior ar fi dus-o într-o casă părăsită și a abandonat-o acolo.

Suspecții, doi frați, au fost reținuți de polițiști, în continuare, urmând a fi efectuată expertiza medico-legală pentru a stabili cauza exactă a decesului copilei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE