Decizia municipalităţii de a majora tariful la călătoria cu transportul public a fost contestată în instanţa de judecată.

Despre aceasta a anunţat viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, la şedinţa de operativă de luni. Potrivit lui, autorităţile municipale vor lupta argumentat în instanţă pentru a menţine mecanismul aprobat.

„Săptămâna trecută a fost contestată decizia CMC şi dispoziţia primarului general prin care au fost aprobate noile tarife la transportul public în municipiul Chişinău. Este depusă deja în instanţă. Este o procedură diferită decât de obicei. Urma să fie o notificare în adresa Primăriei, acordarea termenului de 30 de zile pentru emiterea unui răspuns în adresa acelei notificări. Iată că de data aceasta s-a decis să se solicite direct în instanţa de judecată suspendarea acestei decizii”, afirmă viceprimarul. Ilie Ceban a menţionat că au fost examinate contestaţiile şi constată un caracter „altul decât unul legal”.

Acesta a mai spus că în instanţă va fi prezentată poziţia Primăriei şi se va lupta pentru menţinerea deciziei. Or, tarifele la călătoriile în transportul public din capitală nu au fost ajustate încă din 2009, iar Parcul Urban de Autobuze şi Regia Transport Electric Chişinău au înregistrat de-a lungul timpului pierderi. Responsabilul a mai spus că odată cu aprobarea noii metodologii, au fost introduse abonamentele de diferite tipuri, fiind deja vândute peste 15 mii de abonamente noi. De asemenea, au fost introduse înlesniri pentru mai multe categorii de călători.

Recent Consiliul municipal Chişinău a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chişinău, iar ulterior  Primăria a anunţat că din 1 iulie se va aplica tariful unic de 6 lei pentru o călătorie, atât în raza capitalei, cât şi în suburbii. Astăzi o călătorie costa 2 lei cu troleibuzul şi 3 lei cu autobuzul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE