Parlamentul va avea un nou secretar general. Este vorba de Igor Talmazan, fostul director al Serviciului Vamal. Candidatura acestuia a fost supusă examinării la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului și va trece și prin Biroul Permanent al Legislativului

Precizăm că Igor Talmazan a deținut șefia Serviciului Vamal de două ori în perioada guvernului Gavrilița, ulterior el a demisionat de la conducerea SV fiind transferat la Cancelaria Guvernului. A doa oară, Talmazan a demisionat de la șefia Serviciului Vamal în aprilie 2024. S-a întâmplat în contextul dosarului scandalos de la Aeroportul Chișinău, când Centrul Național Anticorupție anunța că șapte inspectori vamali și mai multe persoane fizice sunt implicate într-o schemă de sustragere a mijloacelor financiare de la pasagerii aerogării.

Amintim că Tamara Gheorghiţa a deținut funcţia de secretar general al Parlamentului din septembrie 2021. În anul 2019, înainte de a veni la Parlament, Tamara Gheorghiţa a fost consiliera Prim-ministrului în domeniul administraţiei publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de şef de direcţie, şef adjunct de direcţie şi consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorghiţa a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE