„Jos Chirtoacă”, “Jos Consiliul” au scandat protestatarii, fiind convinşi că locul Primarului Dorin Chirtoacă este la “puşcărie şi nu la primărie”.
“El stă la cald în primărie, dar noi strigăm aici în ploaie. Nu i-i ruşine? Oamenii sărcai nu vor uita niciodată acest fascizm”, a precizat Maia Laguta, organizatoarea protestelor.
La rândul său, Dorin Chirtoacă, a spus că reformele vor continua şi că tarifele nu vor fi modificate. Totodată, mai spune primarul, în ajutorul pensionarilor au fost oferite compensaţii.
“Sunt peste 20 de mii de dosare privind compensaţiile la căldură, peste 80 de mii de dosare compensaţii în transportul public. Vom continua să explicăm oamenilor de ce am implementat aceste reforme şi de ce acestea trebuie să continue pentru ca municipiul să meargă înainte”, a declarat Chirtoacă.
Amintim că la 1 octombrie, în urma unei decizii a Consiliului Municipal, tarifele la apă şi transport public au fost dublate. În acest context, pensionarii au protestat de mai multe ori, în special în vederea prevederii CMC, potrivit căreia au fost anulate gratuităţile în transportul public.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE