Carlos Alcaraz va reveni în fotoliul de lider mondial dacă va câștiga finala din deșertul Californian, notează Eurosport.ro. Disputa va fi în această noapte, de la ora 1:00. În întâlnirile directe, Medvedev conduce cu 1-0, singurul meci având loc la Wimbledon în 2021

Spaniolul Carlos Alcaraz şi rusul Daniil Medvedev s-au calificat în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari.

Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, a trecut fără mari emoţii în semifinale, cu 7-6 (4), 6-3, de italianul Jannik Sinner (13 ATP). Spaniolul de 19 ani are acum șansa de a reveni pe primul loc în ierarhia ATP dacă va câştiga finala cu Daniil Medvedev (6 ATP). Rusul l-a învins în semifinale cu 7-5, 7-6 (4) pe americanul Frances Tiafoe (16 ATP).

Medvedev are 19 victorii consecutive și vizează al patrulea titlu consecutiv după cele obţinute la Rotterdam, Doha şi Dubai, în februarie. De partea cealaltă, Alcaraz s-a refăcut după accidentarea la coapsă suferită în ianuarie, iar de atunci s-a impus la Buenos Aires şi a cedat doar în finală la Rio de Janeiro împotriva britanicului Cameron Norrie.

Carlos Alcaraz îl vede pe Medvedev favorit, dar spune că și el se află într-o perioadă foarte bună.

„Mă simt foarte bine. Acesta este un turneu pe care îmi place să îl joc și unde am amintiri frumoase, pentru că aici am jucat prima mea semifinală într-un turneu Master, împotriva lui Rafa. Este foarte special pentru mine”, a declarat Alcaraz.

„Știu că voi fi numărul 1 dacă voi câștiga, dar voi încerca să nu mă gândesc prea mult la asta. Așa cum am mai spus, mă gândesc doar la lucrurile pe care trebuie să le fac. Cred că împotriva lui Daniil va fi un meci foarte tactic, foarte greu. Va trebui să joc perfect pentru a-l învinge”, a adăugat ibericul.

Ultimul jucător care a ajuns în patru finale în cinci săptămâni consecutive a fost Andy Murray în 2016, înainte de Ivan Lendl în '81. „Îmi plac aceste statistici, mai ales atunci când tu ești în mijlocul problemei. Primul lucru la care te gândești este să câștigi, odată ce faci asta nu vrei să te oprești niciodată. Și eu vreau doar să câștig cu Alcaraz. Statisticile sunt bune, dar ceea ce mă preocupă acum este să încerc să câștig acest turneu”, a declarat Medvedev după victoria din semifinale cu Tiafoe.

Condițiile de joc de la Indian Wells ar putea să le pună probleme celor doi finaliști, dar Medvedev nu se gândește la asta.

 „Fiecare zi la Indian Wells este diferită. Uneori este vânt, uneori mingea zboară, alteori nu, trebuie să te adaptezi. Vom vedea ce ne va oferi vremea, la Indian Wells”.

Și rusul are în memorie ultima confruntare cu Carlos Alcaraz. „Aș spune că meciul nostru precedent trebuie să conteze. Așa funcționează tenisul. Am pierdut și eu meciuri când nu eram în cea mai bună formă, dar sunt sigur că el nu mai este același jucător. Vom vedea cum este el din punct de vedere tactic, fizic și al tenisului. El este incredibil, are abilități uimitoare, greu de comparat cu alții. Poate cu Rafa, dar este complicat pentru că Rafa este stângaci. Este incredibil să vezi cum lovește cu forhandul. De aceea este numărul unu în lume, cel mai tânăr din toate timpurile. Asta înseamnă ceva. Va fi distractiv să jucăm”, a încheiat Daniil Medvedev.

Turneul ATP 1000 de la  Indian Wells are premii totale de 8.800.000 USD.

Campionul va lua 1.262.220 USD/1.000 puncte, iar finalistul: 662.360 USD/650 puncte

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE