„Vreau să trăiesc”, acesta este mesajul Marcelei Paladi, o  tânără de 25 de ani, care la începutul acestei luni, a rămas fără picioare în urma unui accident terifiant de pe Viaductul din Chișinău.

Tânăra a scris o postare unde a spus prin ce chinuri și dureri a trecut imediat după producerea teribilului accident. Ea a mai scris că de la naștere a avut un singur rinichi, dar asta nu a descurajat-o să aibă parte de o viață fericită, până la nenorocirea din 5 februarie.

Din fericire, tânăra și-a revenit și cere ajutorul oamenilor, întrucât urmează o perioadă de reabilitare după amputarea ambelor picioare, iar asta presupune cheltuieli, cărora familia fetei nu le poate face față. În prezent, ea este internată la Spitalul de Urgență, secția Ortopedie și vrea să urmeze o perioadă de reabilitare dificilă și costisitoare. Tânăra solicită ajutor pentru a putea face față tuturor cheltuielilor pentru că, spune ea,  este O LUPTĂTOARE, IAR VIAȚA ESTE FRUMOASĂ ȘI MERITĂ SĂ O TRĂIEȘTI!

Bună ziua, dragi prieteni!

Din start vă rog sa îmi acordați 2-3 minute pentru citirea acestui mesaj scris de pe patul Spitalului de Urgență, secția Ortopedie.

Mă numesc Paladi Marcela. Sunt o tânără de 25 ani. Viața mea… părinții alături, o soră iubitoare, o copilărie fericită, școală și universitate finisate. Eram iubită, împlinită, protejată, m-am născut cu un singur rinichi. Asta nu a fost un impediment pentru mine să am parte și voie la orice activitate, dar cu grijă și atenție.

Dar… totul a fost perfect până când…

În noaptea de 5 februarie 2023, un accident cumplit ce s-a întâmplat la Chișinău, pe Viaduct, m-a lăsat fără picioare.

Da, la modul direct, șoferul unui BMW a venit peste mine strivindu-mă în momentul când încercam să scot triunghiul de semnalizare din portbagaj, deoarece mașina în care mă aflam a fost lovită de alta. Am dorit să atenționez alți participanți la trafic de pericol, dar din păcate, pe mine nimeni nu a mai reușit să mă avertizeze măcar printr-un claxon.

Astfel pe moment, acolo în stradă, în mijlocul drumului, de la lovitură, mi-au fost amputate ambele picioare mai sus de genunchi.

A fost atât de rapid momentul impactului, dar nicidecum totul ce a urmat.

Fiecare moment l-am trăit, fiecare lacrimă către mamă, tată și Dumnezeu , fiecare picătură de sânge am simțit-o, și fiecare urlet de durere al meu v-a mai răsuna pe acel Viaduct mult timp.

Durea…durea…durea extrem de mult.

Am avut noroc de îngeri veniți prin prisma unor oameni , de exemplu băiatul care mi-a pus plăci la picioare să nu sângerez atât de abundent; de băieții de la urgență care încercau să mă țină de vorbă, căci eram aproape de ceruri cu tensiunea 40/60.

Plecăciune domnilor doctori care m-au operat la Spitalul de Urgență; și întregii echipe de profesioniști care au luptat ore întregi pentru viața mea.

În acel moment eram conștientă, simțeam totul…și frică, și teamă, si dorul părinților…numai gândul la cei dragi îmi mai oferea putere să continui lupta.

Acum…ce să zic…

VREAU SĂ TRĂIESC! M-am născut a doua oară la terapie intensivă, în momentul când mi-am revenit.

Ajutați-mă vă rog, am nevoie de suport financiar pentru a putea face față cheltuielilor. Urmează o perioadă de reabilitare dificilă, costisitoare, de exemplu pat performant, scaun cu rotile, intervenții chirurgicale, masaj de reabilitare, ședințe de kinetoterapie, implanturi la ambele picioare și încă multe alte cheltuieli care tot apar.

Din păcate, nu putem face față tuturor acestor cheltuieli.

Știu că urmează o perioadă lungă de recuperare, DAR simt că trebuie și voi putea, deoarece trebuie să fie un sens, o explicație că am rămas în viață.

ȘI ESTE, EU SUNT O LUPTĂTOARE, IAR VIAȚA ESTE FRUMOASĂ ȘI MERITĂ SĂ O TRĂIEȘTI!

Vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat, și că ați citit postarea despre viața mea.

Vă rog mult dacă aveți posibilitatea și dorința de a mă ajuta, las ca notă datele mele bancare.

Să știți că fiecare gest și gând bun făcut de dvs, va fi în inima mea!

P.S. Un sfat de la persoana care a înțeles ce înseamnă viață:

Să știți că cuvintele “într-o bună zi” și “cândva”, nu au valoare!

Pentru persoanele care au posibilitatea și dorința de a o ajuta, tânăra a lăsat datele bancare.  

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 5188 9402 8819 0549

BIC: MOLDMD2X334

IBAN: MD33ML000002259A34608081

USD

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 4028 1202 5574 4878

BIC: MOLDMD2X334

IBAN: MD21ML000002259A34608103

MDL

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 4028 1202 6852 2477

BIC: MOLDMD2X334

IBAN: MD75ML000002259A34608101

Lire Sterline

HCBC

L Paladi

40-28-06

54682491

PAYPAL: palladimarcela@gmail.com

REVOLUT: @marcellamp

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE