Curtea de Apel Chișinău a anulat dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova (CSE) prin care a fost anulată înregistrarea la alegeri a candidaților partidului Șansă. Decizia a fost luată marți, 12 decembrie, de același complet de judecată care, prima dată, a respins ca inadmisibilă cererea partidului Șansă: Voronica Negru – președintă, Ecaterina Palanciuc și Ina Dutca.

„Se anulează dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03.11.2023. Actul administrativ normativ anulat – dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03.11.2023, nu produce efecte juridice din momentul în care prezenta hotărârea devine definitivă.

Se obligă Comisia pentru Situații Excepționale să publice prezenta hotărâre în aceiași sursă de informare pe pagina web oficială a Guvernului.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 72 ore”, potrivit dispozitivului hotărârii Curții de Apel Chișinău.

Amintim, Comisia pentru Situații Excepționale a decis anularea înregistrării la alegerile locale generale a tuturor candidaților partidului Șansă, cu două zile înaintea scrutinului electoral. Decizia a fost luată în contextul raportului prezentat de Serviciul de Informații și Securitate privind atacurilor asupra Republicii Moldova și implicarea Federației Ruse în alegerile din țara noastră.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE