Numărul cazurilor de gripă pandemică ia amploare în rândul copiilor, virusul gripal fiind înregistrat în mai multe instituţii de învăţământ în localităţi din toată ţara. Potrivit vice-ministrului sănătăţii, Mihail Magdei, 30% din cazuri au fost confirmate la copii.
În această ordine de idei, Comisia Extraordinară Antiepidemică a propus marţi, 24 noiembrie, sistarea procesului de învăţământ în instituţiile în care se înregistrează mai mult de 3 cazuri de gripă A(H1N1). Propunerea urmează să fie aprobată în şedinţa de mâine a Guvernului.
Potrivit planului antiepidemic, şefii Direcţiilor de Învâţământ şi ai Direcţiilor Sanitare din teritoriu vor decide dacă o instituţie de învăţământ va fi sau nu închisă.
Viceministrul sănătăţii a informat că cele mai multe cazuri de gripă de tip nou au fost confirmate în instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău, virusul gripal fiind identificat în 21 grădiniţe, 85 instituţii de învăţământ preuniversitar şi 11 instituţii de învăţământ superior.
În restul ţării, focare de gripă pandemică au fost înregistrate în gimnaziul din Ivancea, Orhei, unde au fost confirmate 60 de cazuri, precum şi 12 cazuri în Ialoveni.
În total, în ţară au fost înregistrate 219 cazuri de gripă pandemică printre copii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE