Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a luat decizia de a reveni în politica moldovenească. Platon a fost deputat pe listele Alianței Moldova Noastră„ (AMN) după 2009. El s-a arătat supărat că pe 2 iunie, a fost inclus în lista sancțiunilor Canadei. Declarația a fost făcută chiar de acesta, pentru TV8. Platon a mai menționat că nu știe încă dacă își va crea un partid sau o mișcare.

„Decizia am luat-o azi, este spontană după ce am citit știrea. Am înțeles că gata, au fost trecute toate limitele. Sigur, încă nu m-am gândit ce fel de partid, cum se va numi, e partid sau mișcare, ce va fi. Încă nu am început să mă gândesc la aceste detalii, dar în timpul apropiat, sigur că voi face acest lucru”, a spus Veaceslav Platon.

Ulterior Platon a mai scris pe pagina sa de Telegram că„toată viața mea am refuzat în fel și chip de a mă implica în politică. Vedeam asta ca pe o treabă murdară și urât mirositoare. Dar rezultatul a fost că la putere au ajuns tot felul de ticăloși, escroci și mincinoși. Eu însumi am avut de suferit mult de la asta.

Iată de ce, nu-mi rămâne nicio soluție, decât să mă implic eu însumi în politică și să încerc să transform țara într-un stat modern, bine dezvoltat, în care despre sărăcie se va povesti ca despre un trecut sumbru și demult uitat, în care fiecare cetățean își va putea realiza fie și cel mai mic potențial al său, iar statul se va transforma într-un bun prieten, grijuliu și înțelept, singurul scop al căruia este bunăstarea cetățenilor săi.

Nu a poporului, la modul general, dar a fiecărei persoane în parte!

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara 2021. Asta, după ce a fost  declarat nevinovat în dosarul „Frauda bancară” și în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare. Decizia definitivă a fost pronunțată pe 14 iunie 2021. Platon este dat în căutare internațională, iar în prezent s-ar afla în Marea Britanie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE