Continuă războiul declarațiilor între partidul de guvernământ și primarul capitalei Ion Ceban. Deputatul PAS, Radu Marian îi solicită edilului să-și organizeze activitatea serviciilor primăriei într-un mod deschis în sala de ședințe a primăriei și nu prin zoom. În context, Marian îi solicită primarului să nu se ascundă după conferințe zoom și să iasă în fața presei și cetățenilor orașului.

„Deja de mai mult timp, Ceban folosește ședințele operative de luni cu serviciile primăriei pentru a turna zoaie peste oponenți politici și pentru a-i face „prostălani” pe chișinăuieni. Azi nu cred că va fi o excepție. În loc să facă aceste ședințe în sala de ședințe a Primăriei, în mod transparent, cu participarea presei (așa cum era întotdeauna), Ceban face ședințele online prin conferință video, pentru a se ascunde de presă și pentru a nu primi întrebări incomode”, a scris Radu Marian

Deputatul l-a acuzat pe Ion Ceban că „vrea să țină lucrările primăriei cât mai ascunse de ochiul public”.

„Însă după alegerile locale, vedem cu toții cum iese și mai mult la suprafață incompetența primarului și amploarea dezastrului la instituția pe care o conduce: dublarea într-un singur an a costurilor de plată a dobânzilor la credite, tăierea finanțării programului afterschool de care depindeau 40 mii copii, tăierea finanțării serviciilor pentru persoane cu dizabilități și curățarea defectuoasă a străzilor după ninsoare. Pe fundalul acestor mari probleme, primarul continuă să facă politică pe Zoom și să se ascundă de presă și de societate după ecranul calculatorului. Nu pentru asta l-au votat chișinăuienii”, a mai spus Marian.

Primarul Ion Ceban a reacționat la criticile care i se aduc. El spune că în ultima perioadă s-au întețit atacurile la adresa lui și a colegilor din primăria Chișinău, în general.

„Și nu e vorba de modul cum ne facem treaba, cauza adevărată este campania pentru prezidențiale, pe care au inițiat-o deja cei de la guvernare. De două săptămâni, cetățenii din țară urmăresc o isterie creată de guvernare, în care sunt susținuți de presa galbenă. Toată lumea înțelege deja că ei singuri creează probleme, după care ies în stradă să protesteze. Se folosesc într-un mod cinic de oameni, în timp ce produc ilegalități și ne fură ca în codru. Prin asemenea acțiuni, schimbă accentele de la problemele reale, pe care tot ei le-au creat. Recurg la aceste isterii, deoarece se tem. Pe lângă tot asta, ne mai lipsesc intenționat de anumite servicii și ne lasă fără acoperire financiară, după care vin să protesteze.  

Primăria Chișinău va cere în continuare ca din cele 23 de miliarde pe care chișinăuienii le transferă la stat, 50% să rămână Chișinăului și nu doar 13%, adică 2,8 miliarde, cum este în prezent și transferuri cu destinații speciale. Să ne lăsați banii ce ni se cuvin, noi vom face și drumuri, și curți de bloc, infrastructură, transport, școli și grădinițe, diverse servicii sociale și multe altele. Suntem gata să preluăm și administrare mai multor instituții de stat pe care le-ați închis cu nerușinare în ultimii ani”, a scris Ion Ceban

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE