Consiliul Superior al Procurorilor, întrunit astăzi într-o şedinţă, a decis că autosuspendarea din funcţia de Procuror General a lui Valeriu Zubcoeste una corectă şi vine să înlăture suspiciunile privind ancheta derulată de Procuratura Generală în acest caz.
Consiliul Superior al Procurorilor condamnă cu toată fermitatea modul în care s-a politizat acest caz şi presiunile pe care anumiţi politicieni le-au făcut asupra Procuraturii Generale şi a procurorilor care anchetează acest caz. De asemenea, constatăm cu regret că au existat instituţii care s-au lăsat antrenate în această luptă politică. Ne referim la Ministerul Afacerilor Interne care a adus acuzaţii la adresa Procuraturii Generale, acuzaţii, care ulterior s-au dovedit a fi false”, se arată în declaraţia Consiliului Superior al Procurorilor.
De asemenea, procurorii susţin că într-un stat de drept instituţiile statului trebuie să colaboreze între ele, să nu se lase antrenate în jocuri şi scandaluri politice şi să nu admită imixţiuni în justiţie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE