Sergiu Caraman a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 9 iulie a instituției, notează IPN.

Sergiu Caraman a fost susținut de către 7 dintre cei 9 membri ai CSM. El a deținut funcția de președinte interimar al CSM începând cu iulie 2023. Acesta a exprimat recunoștința față de colegii săi pentru încrederea acordată. În declarațiile sale, noul președinte a menționat că va continua să lucreze pentru consolidarea și eficiența sistemului judiciar.

„Vă mulțumesc pentru votul de încredere acordat, vot care îmi dă speranța și puterea să merg înainte. În perioada de un an am demonstrat întregii societăți că CSM este puternic. Noi trecem printr-o perioadă în care încă ne formăm ca și colectiv, dar sunt sigur că, după ce o depășim, o să reușim să livrăm, atât societății, cât și pentru sistemul judecătoresc, rezultate care să fie apreciate”, a notat Sergiu Caraman.

Potrivit legislației, președintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani, cu votul majorității membrilor Consiliului și își exercită activitatea pe bază permanentă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE