Săptămâna trecută Judecătoria Rezina a început examinarea cererilor consilierilor raionali PLDM Nicolae Olaru şi Ion Burciu de chemare în judecată a Consiliul raional Rezina.
Reclamanţii cer anularea deciziilor nr. 6/3, 6/4, şi 6/5 ale Consiliului rational din 20 iulie 2011 privind alegerea preşedintelui şi a doi vicepreşedinţi ai raionului Rezina, pe care ei le consideră ilegale pe motiv că au fost adoptate cu încălcarea prevederilor legislaţiei privind administraţia publică locală, scrie publicația Cuvântul.
Cu o zi înainte, în adresa Judecătoriei Rezina a parvenit o cerere similară şi din partea Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, care a fost conexată şi examinată împreună cu celelalte două cereri.
La cererea avocatului CR Rezina S.Bularu, judecata a anunţat o întrerupere în examinarea dosarului, pentru studierea materialelor, până la 13 octombrie.
Un proces judiciar similar a demarat şi la Orhei, unde doi consilieri PDM şi Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat au acţionat Consiliul raional în judecată pe motiv că deciziile privind alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor raionului de asemenea ar fi fost adoptate cu încălcarea legislaţiei. La Orhei procesul va continua pe data de 18 octombrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE