Camera Reprezentanților SUA a votat pe 19 aprilie pentru a aduce în discuție mult așteptatul proiect de lege privind ajutorul pentru Ucraina. Un total de 316 membri ai camerei inferioare a Congresului SUA au votat în favoarea proiectului de lege, în timp ce 94 au votat împotrivă. O majoritate simplă de 218 voturi a fost suficientă pentru adoptarea deciziei, notează ucrainscaia pravda

Această procedură permite ca patru proiecte de lege privind ajutorul extern și contracararea Rusiei, Iranului și Chinei să fie înaintate Camerei Reprezentanților spre examinare, care se pare că va avea loc sâmbătă, 20 aprilie .

Membrii Camerei vor lua în considerare toate amendamentele care au fost adoptate anterior de comisia de procedură și vor supune apoi proiectele de lege unul câte unul.

Patru amendamente au fost admise la pachetul „ucrainean”: două propun excluderea totală a ajutorului non-militar pentru Ucraina, un altul, scris de republicanul pro-Trump Marjorie Taylor Green, sugerează înlocuirea tuturor sumelor din pachet cu zerouri, iar altul încearcă să prevină ajutor economic din a fi cheltuit cu salariile guvernamentale.

Președintele Camerei, Mike Johnson, a prezentat miercuri pachetul de proiecte de lege, care include sprijin pentru Ucraina. Acesta prevede alocarea de aproximativ 61 de miliarde de dolari în ajutor Ucrainei și aliaților SUA.

Dacă sunt adoptate în Parlament, cele patru proiecte de lege vor fi trimise Senatului ca un singur pachet. Aprobarea sa finală va fi finalizată după ce președintele american Joe Biden o va semna.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE